VESB Studiedag op 30 November Online en in replay beschikbaar

Voor deze online editie bieden we jullie een mooi programma aan en zijn we trots op ons aanbod van geweldige sprekers binnen het werkveld van stress en burn-out coaching uit zowel België als Nederland. Via deze website kunnen jullie het programma ontdekken, de inhoud van de workshops bekijken en inschrijven.  Zowel leden als niet-leden zijn welkom. De studiedag registreren wij als bewijs van permanente educatie bij de VESB in het lopende jaar. We verheugen ons erop om je op 30 november online te verwelkomen! En past 30 november niet? Alle onderdelen kunnen ook in replay bekeken worden. Ook hiervoor vragen we je om in te schrijven..

Inschrijven kan via: https://www.vesbstudiedag.com

Sprekers

 

Tom de Prest - Body & Mind connectie

Tom de Prest staat reeds 20 in het vak en in de praktijk. Zijn passie op het werkveld is hoe emoties ons lichaam fysisch beïnvloeden en hoe ze los te maken. Dat body en mind als 1 geheel dienen gezien te worden en zodoende ook te behandelen. 

 

In de workshop wordt geduid welke impact onze emoties en gedachten hebben op zowel ons lichaam, ons dagdagelijks functioneren als onze toekomst. Hoe onze onderbewuste emoties je leven bepalen ongeacht de oorzaak.

 

Hoe kan je terug de architect van je emoties worden, hoe kan je je leven terug in handen nemen zijn slechts enkele vragen waar Tom graag een wetenschappelijk antwoord op bied.


Ron van Deth - Is intuïtie een plaag voor professionals?

Maakt intuïtie in coaching meer kapot dan je lief is? Wel wanneer je als coach volledig afgaat op wat je aanvoelt en voorbijgaat aan de risico’s hiervan. Niet wanneer je je intuïtie doelbewust en op verantwoorde wijze inzet. Met elkaar verkennen we in deze workshop hoe je dit inzicht praktisch kunt vertalen naar je eigen functioneren als coach.

Ron van Deth is psycholoog en publicist en werkte in verschillende vormen van onderwijs. Zo was hij jarenlang als stafmedewerker en opleider verbonden aan het Coach College de Baak in Driebergen. Verder was hij geruime tijd eindredacteur van het vaktijdschrift PsychoPraktijk. Daarnaast schreef hij tal van boeken en artikelen op het gebied van psychologie, psychotherapie, pedagogie, psychiatrie, coaching en counseling.


 
 

Marjon Bohre - De perfectie paradox - Stop met perfectionisme en word beter dan ooit

Perfectionisme: is het nu een goede eigenschap of niet? Wat zijn de oorzaken, de gevolgen en kosten van perfectionisme? In deze bijdrage onderzoeken we wat perfectionisme precies is en vooral wat je kunt doen om perfectionisme los te laten. Hoe kun je je cliënten begeleiden in het loslaten van perfectionisme? En wat kun je doen als je er zelf misschien ook wel eens last van hebt?

Marjon Bohré is bedrijfskundige en organisatiepsycholoog en werkt als executive (team) coach met leiders aan menselijkheid in organisaties. Ze deed ervaring op als consultant, trainer en leidinggevende bij overheidsorganisaties én in profit organisaties. Ze is mindfulness trainer en gecertificeerd facilitator van de programma’s van Brené Brown. Marjon is auteur van De perfectieparadox en De menselijke organisatie en is verbonden aan de Universiteit Leiden waar ze promotie-onderzoek doet naar de relatie tussen leiderschapsgedrag en menselijkheid in organisaties


Leen Steyaert - De menopauze en burn-out

Als eerste Vlaamse Menopauzeconsulente kan Leen Steyaert door haar jarenlange ervaring en opleidingen als verpleegkundig therapeut gespecialiseerd in de orthomoleculaire en complementaire wetenschappen via een gesprek vernemen waar de problemen liggen. Ze kan heel wat ondersteuning bieden door veranderingen aan te brengen in het voedingspatroon en de levensstijl en/of het aanbevelen van Bio-identieke hormonen in overleg met de arts.

Door psychische begeleiding, stressbeheersing, bewegings- en energieoefeningen zullen klachten verminderen en zelfs verdwijnen zodat er een nieuw evenwicht ontstaat en de periode van de menopauze op een serene en gelukkige manier kan verlopen. Leen neemt ons mee in de menopauze, het belang van stressbeheersing en waarop je moet letten om klachten rondom de meno-pauze niet te verwarren met burn-out klachten.


 
‹ Terug naar overzicht
Contacteer ons